Dzisiejszy Dzień Dziecka sprawił nam wiele radości. Wybraliśmy się do Pszczyny,
aby w restauracji "Brovar 16" uczestniczyć w warsztatach kulinarnych. Czekało na nas wiele zadań. I tak: samodzielnie przygotowywaliśmy podpłomyki z pysznymi dodatkami
i piekliśmy chleb, a także zwiedzaliśmy zaplecze kuchenne i mieszaliśmy składniki do zimnego napoju. Kulminacyjnym punktem naszej kulinarnej przygody była degustacja przygotowanej potrawy. Podpłomyki pachniały i smakowały nam wyśmienicie. Na koniec każdy z nas otrzymał certyfikat uczestnictwa w warsztatach oraz bochenek ciepłego, pachnącego i samodzielnie przygotowanego chleba. To jeszcze nie koniec atrakcji tego dnia. Korzystając z pięknej pogody i urokliwej pszczyńskiej Starówki wybraliśmy się na lody. Do szkoły wróciliśmy zmęczeni, ale zadowoleni i pełni pozytywnych wrażeń.
To był udany dzień!